Mollie en Seb

mollie-seb-boekMollie en Seb – Het geld onder de vloer

Een spannend, grappig verhaal over vriendschap en over jezelf zijn. Met in de hoofdrollen een kat, een jongen en een meisje.
Voor lezers vanaf 10 jaar. Te koop in elke (online) boekhandel.

De kat Mollie is uiteraard gebaseerd op mijn kat Wacko, die hier in heel wat blogteksten de show komt stelen.

Michael Vincent zorgde voor de mooie illustraties.

Ontdek meer over Mollie en Seb op de Facebook-pagina!

De korte inhoud van het boek vind je hier:

Seb is twaalf. Hij heeft lang haar en is tenger gebouwd. Op school noemen ze hem daarom een mietje. Als hij de zwerfkat Mollie ontmoet, klikt het meteen tussen hen. Meer nog: ze kunnen met elkaar ‘praten’. Seb hoort Mollies gedachten en Mollie verstaat Sebs woorden.
Door geldproblemen moet mams het huis verkopen waarin Seb al zijn hele leven woont. Seb wil Mollie adopteren, maar op het toekomstige appartement zijn geen huisdieren toegestaan. Hoewel hij Mollie pas kent, kan Seb zich niet voorstellen haar meteen weer te verliezen.
Dan vertelt Mollie over een plek waar een pak geld verborgen ligt: onder de vloer van het kasteeltje waarin ze vroeger woonde, met haar geliefde mens Odette. Daar verblijft sinds een half jaar ‘de feeks’, een gemene vrouw die volgens Mollie iets met Odettes dood te maken heeft.
Met het geld van Odette zouden Seb en mams niet langer moeten verhuizen. En Mollie zou dan voor altijd bij hem kunnen blijven! Seb besluit om samen met Bindu, zijn enige vriendin, bij de feeks in te breken.